Tinkamų maistinių medžiagų pasirinkimas gali sudaryti svarbią įtaką ne vien tik vizualiniam kūno vaizdui, tačiau taip pat ir fizinei, psichologinei organizmo savijautai rašo sveikatos gidas. Yra teigiama, kad kiekvieno žmogaus mityba turėtų būti racionali, o joje privalo atsispindėti didžioji dauguma maistinių produktų. Tai yra tiesa, tačiau vertėtų pastebėti, kad kai kurių maistinių medžiagų žmogui reikia daugiau, kitų – mažiau, o be viso to yra neįtikėtinai svarbu nusistatyti mitybos tikslus ir kokia yra racionalios mitybos paskirtis. Kitaip sakant, ko iš atitinkamos mitybos tikitės.
Niekam nėra paslaptis tikriausiai ir tai, kad vizualiai visi norime atrodyti puikiai, jog tai atsispindėtų ir stangrioje fizinėje formoje ir sveikoje šypsenoje. Atitinkamai, dėl šių priežasčių, yra teigiama, kad baltymų šaltiniai žmogui gali suteikti aibę naudos, tačiau privalo būti išgryninti, be jokio papildomų maistinių medžiagų pertekliaus – kaip tai pavyzdžiui, riebalų. Be viso to, yra teigiama, kad baltymų šaltiniai idealiausiai tinka ir tiems, kurie siekia padidinti kūno svorį (raumenų masę) bei tiems, kurie siekia atsikratyti nereikalingų kilogramų, labiausiai orientuotų į riebalinius kūno sluoksnius.
Baltymų šaltiniai gali būti įžvelgiami neįtikėtinai plačiame maistinių produktų, gaminių bei žaliavų prekėse, tačiau, kaip ir buvome užsiminę anksčiau, yra nepaprastai svarbu nusistatyti, kokie yra pirminiai jūsų mitybos tikslai, bei taip pat orientuotis ir į finansinį klausimą, kadangi sveika mityba pareikalaus ekologiškesnių, sveikesnių produktų, kuriems paklausos ir pasiūlos santykis rinkoje nėra dėkingas. Konkretizuojant, daugiausiai baltymų turi vištienos krūtinėlė, kuri, iš esmės, yra ir tikriausiai dažniausiai pasirenkamas baltymų šaltinis, suvokiant finansinę vertę ir gaunamą baltymų kiekį. Kiaulienos faršas ir išpjovos gaminiai yra alternatyva vištienai bei taip pat turi daugybę baltyminių maistinių medžiagų savo sudėtyje.
Tuo tarpu iš žuvų, baltymų šaltiniais būtų galima pavadinti lašišą bei tuną – vėlgi, nėra paslaptis, kad šios žuvys yra vienos iš dažniausiai sutinkamų, turint omenyje ne vien tik tai, kad yra valgomos kartu su garnyru, tačiau taip pat ir naudojamos salotose, kituose gaminiuose. Kietai virti kiaušiniai, liesa varškė ir varškės gaminiai, jogurtas ir pistacijos – tai yra papildomi produktai, kuriuose baltymų yra tikrai daug, o be viso to, pastarieji puikiai prisidės prie mitybos racionalumo. Baltymų šaltiniai gali būti patys įvairiausi – nuo mėsos produktų iki riešutų.